Az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója lett a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke

sport
2016 május 30., 17:13
comments 91

Such Györgyöt, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatóját, a Magyar Rádió korábbi elnökét választották meg elnöknek a Magyar Jégkorong Szövetség tisztújító küldöttgyűlésén.

Az 55 éves, közgazdász és újságíró végzettségű vezető egyedüli jelölt volt a posztra. A küldöttektől 95 igen és 32 nem szavazatot kapott, egy pedig érvénytelen volt. Az MJSZ szakmai alelnökének megint Kolbenheyer Zsuzsannát szavazta meg a tagság, őt egy kivételével mindenki, azaz 127 küldött támogatta. Az elnöki posztot tavaly nyár óta átmenetileg betöltő, előtte 13 évig szakmai alelnök Kovács Csaba bejelentette, hogy a jövőben az elnökségi tagságot sem vállalja.

Such György a bemutatkozó beszédében azt mondta: mivel jégkorongos múltja nincs, szakmai kérdésekbe nem akar beleszólni, azokat a szakemberekre bízza. Szeretné még profibbá tenni a szövetség működését, elsősorban a menedzsment és az átláthatóság területén, a marketingszemléletben, az innovációtámogatásban és a sportágfejlesztésben. Minderre azért van szükség, mert a tao-pénzek bevezetésével összehasonlíthatatlanul több pénz érkezik a sportágba, mint korábban, de az egyéb forrásokat is szeretné megnövelni.

Az MTI szerint küldöttgyűlés a vártnál jobban elhúzódott, mert Such György még a megválasztása előtt jelezte: akkor vállalja el az elnöki posztot, ha előtte az elnökség minden tagja lemond, és teljes tisztújításra kerül sor a szövetségben. Ez viszont végül nem valósult meg, mivel Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára írásban nem erősítette meg a legutóbbi elnökségi ülésen tett szóbeli ígéretét arról, hogy ő is lemond az elnökségi tagságáról.

Az államtitkárt az elmúlt napokban többen is keresték ez ügyben a szövetségből, de senkinek sem sikerült elérnie.

Felvetődött az is, hogy a tagság hívja vissza Soltész Miklóst az elnökségből, de mivel erre Kovács Csaba leköszönő elnök szerint nincs jogalap, ezt a megoldást végül elvetették, Such György pedig végül ilyen feltételek mellett is elvállalta az MJSZ vezetését.

Soltész Miklós tehát továbbra is tagja maradt az MJSZ elnökségének, amibe a MOL Liga csapatainak három delegáltjaként a Fehérvár AV19 részéről Cser-Palkovics Andrást, Székesfehérvár polgármesterét, az UTE képviselőjeként Zsigmond Barnát, Magyarország csíkszeredai főkonzulját, valamint Pap Gábort, a FTC sportigazgatóságának elnökét választották be.

Az új elnök kezdeményezésére a támogatók részéről Misovicz Tibor gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár, Dalnoki Balázs, a Porsche Hungária Skoda-márkaigazgatója és Szterényi Sándor ügyvéd is bekerült az elnökségbe. Az elnökég mindegyik új tagjának megbízatása négy évre szól.

A küldöttgyűlés egyhangúlag elfogadta a beszámolókat, többek között a 2015-ös évről készített szakmai és pénzügyi jelentést. Utóbbi szerint az MJSZ tavaly 1,1 milliárd forint bevételt könyvelt el, és 546 ezer forint nyereséggel zárt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.