Legyen gyanús, ha valaki becsönget, hogy duguláselhárítást végezne

bűnügy
2016 május 30., 06:35
comments 49

Álduguláselhárítók járják az országot, a trükk pedig működhet, mert a Fővárosi Csatornázási Művek közleményben hívja fel az átverésre az emberek figyelmét.

A trükk lényege: munkaruhában, láthatósági mellényben becsöngetnek többnyire idős emberekhez, hogy a csatornázási művektől jöttek. Az rögtön legyen gyanús, hogy azonnal munkához akarnak látni. Az sem baj, ha nincs dugulás, mert arra hivatkoznak, hogy kétévente nagy duguláselhárítást kell végezni.

Ilyen előírás természetesen nincs, ha le lehet húzni a vécét, akkor nincs mit kidugítani rajta. A csalók azonnal alá akarnak iratni valami papírt a szükséges munka megrendeléséről, amiért aztán akár 120 ezer forintot is elkérnek. Az FCSM azt írja, hogy „az álcsatornások egyébként többnyire hivatalosan bejegyzett cégek, vállalkozhatnak ingatlanon belüli csatornatisztítási feladatokra és számlaképesek”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.