Egyetlen cégből napi 9,5 millió forintot keresett tavaly Mészáros Lőrinc és felesége

politika
2016 május 31., 16:23
comments 224

Az RTL Klub számolt be arról, hogy nagyon jól ment beszámolója alapján tavaly a Mészáros és Mészáros Kft.-nek: 2015-ben összesen húszmilliárd forintos bevételt ért el, és a két tulajdonos, Mészáros Lőrinc és felesége 3,5 milliárd forintos osztalékot vett ki.

Ez napi szinten 9,5 millió forintos keresetet jelentett. A dolgozóik kevésbé jártak jól, rájuk havonta átlagosan bruttó 283 ezer forintot költöttek. A híradó felidézte Mészáros Lőrincnek azt a nyilatkozatát is, ami szerint ő nem tartja magát oligarchának, csak egy egyszerű dolgozó embernek.

Az RTL Klub idézte Orbán Viktort is, aki korábban visszautasította a parlamentben, hogy Mészáros az ő strómanja lenne.

Nagy bajban lennénk, ha nem lenne ilyen sikeres nagyvállalkozó a környékünkön. Úgyhogy inkább örülünk a sikerének, mi, akik ott élünk.

- mondta a parlamentben Orbán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.