Kétszáz milliárd dolláros kereskedelmi együttműködést akar Oroszország Kínával

külföld
2016 május 31., 20:20
comments 57

Ezt jelentette be a nemrég nálunk is járt orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov. Mint elmondta, 2020-ra remélik elérni a 200 milliárd dolláros határt, amiről Lavrov is elismerte, hogy elsőre kicsit ambiciózusnak tűnhet, de a gazdasági együttműködés egy új modelljével szerinte ez megvalósítható.

Hogy ez pontosan mit jelent, az nem derült ki, de az igen, hogy Kína folytatni fogja a kereskedelmi együttműködés elmélyítését az Oroszország dominálta Eurázsiai Gazdasági Unióval.

Lavrov szerint Kína és Oroszország jelenlegi kapcsolata mutatja, hogy milyennek kell lennie egy nemzetközi együttműködésnek a XXI. században. Ezt fogják most mélyíteni, például orosz és kínai pénzügyi intézmények együttműködésével.

Vlagyimir Putyin amúgy júniusban fog Kínába látogatni, ez a mostani bejelentés is ennek az útnak ágyazhatott meg. (MoscowTimes)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.