Kutyastrand nyílt a Balatonnál

ÁLLAT
2016 május 31., 18:27
comments 112

Az első kutyabarát fürdőhely Fonyódon nyílt meg szerdán.

Balassa Balázs, a tóparti önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség elnöke, Szigliget polgármestere arról beszélt, hogy a balatoni kutyafürdető helyek kijelölésével piaci igényre reagálnak az önkormányzatok. A kiemelt üdülőövezetben sok a kutyatulajdonos vendég, így arra számítanak, hogy a kutyás strandok létesítése kedvező hatással lesz a turizmusra.

Mivel az emberi fürdőzésre kijelölt strandokon jogszabály tiltja a kutyák fürdetését, Fonyód és Balatonboglár azt a megoldást választotta, hogy külön partszakaszt jelöl ki kutyafürdető helyként. Hidvégi József, Fonyód polgármestere arról számolt be, hogy a Somogy megyei szakhatóságokkal folytatott egyeztetések során kiderült: azt nem tiltja jogszabály, hogy természetes vizek fürdőzésre ki nem jelölt részein kutyát fürdessenek.

Képünk csak illusztráció, fotó: Wikipedia
photo_camera Képünk csak illusztráció, fotó: Wikipedia

A polgármester jelezte: további két szakasz kijelölését is tervezik, amennyiben kedvező lesz az első fogadtatása. Ősrégi probléma a kutyafürdetés megoldása, ami iránt nemcsak a vendégek, hanem az állandó lakosok és üdülőtulajdonosok részéről is jelentkezett igény, ezért lépett Fonyód elsőként, mondta el.

Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere arról tájékoztatott, hogy az állatok számára kijelölt fürdőhelyhez engedélyt nem kellett kérni, de bejelentették a népegészségügyi és tisztiorvosi szolgálatnál, valamint a vízügynél. "Véleményem szerint egy élővízben nincs nagyobb népegészségügyi kockázata az emberektől távolabb fürdőző kutyáknak, mint a sirályoknak, hattyúknak vagy egyéb madaraknak" - mondta. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.