Vona Gábor hátországot épít

POLITIKA
2016 június 01., 06:53
comments 149
Fotó: MTI/Illyés Tibor
photo_camera Vona Gábor a Parlamentben. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Vona Gábort múlt héten választotta meg elnökének a Jobbik, és egyúttal lemondott a párt frakciójának vezetéséről, hogy a választási felkészülésre tudjon koncentrálni. Helyét a parlamenti csoport élén Volner János veszi át.

Vona szerda reggel az M1-en arról beszélt, a következő időszakban országjárásra indul, mert a párt külföldi és hazai kapcsolatait - "a párthoz kapcsolódó holdudvart" - szeretné építgetni, sőt, megkezdi a felkészülést a győzelemre, és az azt követő kormányzati munkára.

A Fideszben sokan meg vannak győződve arról, hogy Vona és Simicska Lajos között egyre szorosabb az együttműködés, és erről ugyan kevés konkrétumot tudni, de a Jobbik-elnök korábban pozitív dolgokat mondott a Fidesz néhai elsőszámú pénzemberéről.

Vona egyébként nem csinál titkot abból, hogy a többszörösen bevált, orbáni módszert követi, amit mutat, hogy az interjúban a "nemzeti konzultáció" kifejezés is elhangzott. A távozó frakióvezető azt is mondta, hogy három témát, ügyet akar megvitatni a választókkal: a korrupció, az oktatás és az egészségügy kérdéseit.

Az M1 riportere megkérdezte Vonát Németh Szilárd Fidesz-alelnök kijelentéséről, aki szerint a pártnak rég le kellett volna váltania a kémkedéssel vádolt Kovács Bélát, amire a pártelnök azt felelte: csak akkor lép majd az ügyben, ha az illetékes hatóságok lezárják azt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.