108 milliós kártérítést fizet a Klubrádiónak a médiahatóság

media
2016 június 07., 10:54
comments 128

A Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett jogerős részítéletet abban a polgári perben, amit a Klubrádió indított a Nemzeti Média és Hírközlési Hatósággal szemben. Azért kértek kártérítést, mert a médiatanács éveken keresztül nem kötött velük szerződést a korábban pályázaton elnyert fővárosi frekvencia használatára.

A Budapest 92,9 MHz-es fővárosi frekvenciára még 2009-ben írt ki pályázatot az akkori még Országos Rádió és Televízió Testület nevű médiahatóság. 2010 áprilisában nyertesnek hirdették a Klubrádiót, de szerződéskötés helyett nyolc hónappal később eredménytelennek minősítették a pályázatot. Emiatt a Klubrádió működése bizonytalanná vált, ideigelenes engedélyekkel működött csak, és pluszban kellett műsorszolgáltatási díjat fizetniük. Végül 2013-ban kötöttek szerződést.

A részítéletben 103 milliós frekveciahasználati díj visszafizetésére kötelezték a médiahatóságot. További ötmilliót kell fizetnie a hatóságnak azért, mert a szóvivője a Klubrádió jó hírnév sértő nyilatkozatok adott.

Ennél nagyobb is a tét az elmaradt bevételeknél, ami miatt a Klubrádió 1,3 milliárdos nagyságrendű összegre tart igényt. Ebben az ítélőtábla nem hozott döntést, hanem új elsőfokú eljárást rendelt el. (MTI alapján)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.