Halálbüntetést kért magára a kislányát egy tatai panzióban 106-szor megszúró nő

bűnügy
2016 június 07., 08:15
comments 149

A legutóbbbi tárgyalás előtt öngyilkosságot követett el, a keddin pedig beismerő vallomást tett és halálbüntetést kért magára az a nő, aki tavaly egy tatai panzióban megölte a nyolcáves lányát - írja a kemma.hu

A nőnek egy családos férfitől született a gyereke. Az apa nem hagyta el a családját, de foglalkozott a házasságán kívül született lányával, akit a nevére is vett.

A kislány eleinte az anyjával és a nagyanyjával élt Budán, ott is kezdett óvodába járni. Az apa a családjával 2009-ben Szigetszentmiklósra költözött. 2011-ben jelezték először a gyámhatóságnál, hogy a nő délutánonként részegen egy sörözőben ücsörög, az ötéves lányával, már reggel az óvodába is ittasan vitte a gyereket. Ekkor már pszichiátraiai kezelés alatt állt, gyógyszert szedett, de arra is ivott. Önként vonult be a Nyírő Gyula kórház pszichiátriai osztályára.  

Már 2012-ben is előfordult, hogy a nő felhívta az apát, és azzal fenyegetőzött, hogy most megy a patikába, gyógyszereket vesz, és megöli a gyereket, aztán ő maga is öngyilkos lesz. Az apa értesítette a gyógyszertárat, hogy ne adjanak semmit a nőnek.

Ezután a két szülő a gyermek közös felügyeletéről állapodott meg, közjegyző előtt. Ebben az szerepel, hogy a gyerek az apához kerül, ha az asszony állapota romlik. Az apa azonban magánál tartotta a gyereket, miután a nő részegen jött a kislányért.

A nő emiatt feljelentette az apát a rendőrségen. Gyermekelhelyezési per indult, a bíróság pedig ideiglenes intézkedésként úgy döntött, hogy a gyermeket vissza kell adni az anyának, a szülők pedig a korábbi megállapodáshoz hasonló időbeosztás szerint felváltva lehetnek a kislánnyal.

Végül a kislány szinte csak az apjánál volt, Szigetszentmiklósra járt nagycsoportba, majd iskolába is. Az anya eltűnt, állítólag külföldön keresett munkát. Tavaly a tavaszi szünetben aztán elvitte a lányát, majd egy tatai panzióban agyonszurkálta a gyereket, akit fojtogatott is. Saját magával is végezni akart, még búcsúlevelet is hagyott hátra, amiben az apát hibáztatta, de aztán meggondolta magát.

A nő a márciusi tárgyalás előtt öngyilkossági kísérletet hajott végre, ami után az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) vitték. Kedden beismerő vallomást tett és - bár már eltörölték - halálbüntetést kért magára. A bíróságnak azt kell kiderítenie, hogy a nő beszámítható volt-e a gyilkosság idején.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.