Puszta kézzel, sarlóval, majd pisztollyal akarta megölni unokaöccsét

bűnügy
2016 június 08., 07:26
comments 48

Súlyos fordulatot vett egy hosszú ideje húzódó családi telekvita. 2014 decemberébén a 34 éves nagybácsi azzal az ürüggyel csalta ki egy Tokaj melletti szőlőltetvényhez az unokaöccsét, hogy egy közös ismerősnek kellene segíteni bútorokat pakolni.

Amikor kiszálltak az autóból, a vádlott a csomagtartóból elővett egy oda bekészített sarlót, mellyel kétszer hátba vágta a sértettet.

Az ütésektől a férfi a földre rogyott, lapocka csontja eltört. Ekkor a vádlott puszta kézzel támadt rokonára, aki csak úgy tudott szabadulni a fogásból, hogy kibújt a kabátjából.

A vádlott kirúgta a menekülni próbáló férfi lábát, majd az árokba guruló sértettre rálőtt a derékszíjából elővett Flóbert pisztollyal.

Mivel a lövés nem talált, ezért a földön fekvő férfira ugrott és közvetlen közelről kétszer is fejen lőtte. Közben folyamatosan megöléssel fenyegette.

A sértett még mindig védekezett és az életéért küzdve fojtogatta támadóját.

Amikor a vádlott egy pillanatra felhagyott a támadással, sikerült elmenekülnie, és az országúton segítséget kért egy autóstól. A vádlott elhajtott a helyszínről, a sértett hátrahagyott kabátját pedig kidobta az autóból.

A bántalmazás következtében a sértett mindkét mellkasfal hátsó-felső részén, a vállakra is ráterjedő, izomsérülésekkel és jobb oldalon nyílt lapockatöréssel is társuló vágott sebet, a koponyán egy lőtt és egy repesztett sérülést, továbbá mindkét I. kézujjon harapott sérülést szenvedett. Sérülései a vérveszteség miatt életveszélyesek voltak.

Most a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és lőszerrel illetve lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben és fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. Büntetése akár 25 év is lehet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.