Rekordszámú magyar nyaral Horvátországban

utazás
2016 június 09., 07:43
comments 64

Tavaly húszéves rekord dőlt meg, ami a Horvátországba látogató magyar turistákat és az ott eltöltött éjszakák számát illeti, és úgy néz ki, idén is rekord lesz belőle. A horvát idegenforgalmi hivatal 2016 első négy hónapjára vonatkozó adataiból kiderül, hogy januártól áprilisig 14 ezer magyar látogatott Horvátországba, 7,4 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor. Ráadásul a magyar turisták a tavalyinál 19,7 százalékkal több időt, csaknem 37 ezer éjszakát töltöttek Horvátországban.

2015-ben összesen 465 ezer magyar vendég járt Horvátországban, 16,8 százalékkal több, mint 2014-ben. A magyarok 2,493 millió vendégéjszakát töltöttek el a tengerparti államban, ami 15,5 százalékkal haladta meg a 2014-ben mért adatot. A horvát állam 20 éves története során soha ennyi magyar nem kereste még fel az országot. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.