Blatter: Mi a FIFA-nál sose csaltunk, ők az UEFA-nál viszont igen

futball
2016 június 14., 04:40
comments 28

Sepp Blatter, a FIFA egykori, korrupciós ügyei miatt eltiltott elnöke az argentin La Naciónnak adott interjújában arról beszélt, hogy Artemio Franchi idején az UEFA-nál trükköztek az egyes kupasorozatok sorsolásánál, méghozzá úgy, hogy hevítették vagy lehűtötték az egyes golyókat, így a sorsoló tudhatta melyiket kell kihúzni.

Joseph S Blatter FIFA-elnök 2010. december 2-án Zürichben bejelenti, hogy Katar rendezheti a 2022-es világbajnokságot.
photo_camera Joseph S Blatter FIFA-elnök, amikor bejelentette, hogy Katar rendezheti a 2022-es világbajnokságot (Laurence Griffiths/Getty Images)

Blatter ezt onnan tudja, hogy egyszer saját szemével látta, de neki elnökként természetesen ilyesmi eszébe sem jutott volna.„Én sosem tapogattam a sorsoláshoz használt golyókat, ahogyan mások tették.

Természetesen lehet csalni, csak a golyók hőmérsékletét kell megváltoztatni. Hidegre vagy melegre. A sorsolás előtt a fagyasztóba kell tenni, onnantól könnyű megtalálni” - mondta, és vicceskedve hozzátette, hogy neki csalásra sem volt szüksége, a mágiájával is képes volt befolyásolni az 1978-as VB sorsolását.

„Technikailag kivitelezhető, persze erre a FIFA-nál soha nem volt példa, legalábbis az én elnökségem alatt. Az UEFA-nál viszont igen, a saját szememmel láttam” – mondta Blatter, a valaha volt egyik legkorruptabb sportvezető, aki persze tagadta, hogy elnöksége során bármikor korrupt lett volna. (Nemzeti Sport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.