Vezetjük az F-csoportot, mert Portugália nem bírt Izlanddal

futball
2016 június 14., 20:52
comments 105

Nagyon okos játékkal fantasztikus futballsikert ért el kedd délután a magyar válogatott, ezek után pedig kifejezetten nagy kihívás volt valahogy koncentrálni a csoport másik meccsére, Portugália és Izland találkozójára.

Az F csoport állása

Rangsor Csapat Meccsek Gólkülönbség Pont
1. Magyarország 1 2 3
2. Izland 1 0 1
3. Portugália 1 0 1
4. Ausztria 1 -2 0

Pedig volt miért megnézni a meccset, ezzel a két csapattal fog találkozni a magyar válogatott a következő szűk egy hétben. Na de mielőtt továbbmennénk, nézzük meg még egyszer Szalai gólját Ausztria ellen:

link Forrás

Szóval Portugália és Izland ment egymásnak, és bár csábító program volt a körúti obégatás, győzött a kötelesség. De mielőtt levonnánk a következtetéseket, nézzük meg Stieber gólját Ausztria ellen:

link Forrás

És akkor a meccs: az első félidőben Portugália játszott jobban, Izland kb. a pályán sem volt. Nani lőtt is egy gólt, de volt több nagy helyzetük is. Nani gólja helyett mi most Szalai gólját mutatjuk Ausztria ellen:

link Forrás

A második félidőre viszont összekapta magát Izland, meg is lepték a portugálokat, Bjarnason nagyon szép góllal egyenlített. De nem annyira széppel, mint amit Stieber lőtt Ausztriának:

link Forrás

A gól után a portugálok próbáltak felpörögni, de a masszív hústorony izlandi középpálya nagy falatot jelentett nekik. Izland az első félidőben nem játszott jól, de azzal, hogy a második félidőben elkezdtek küzdeni, már sikerült meglepniük a portugál csapatot, amiben CRonaldo nem tudott kiemelkedőt alkotni.

Az utolsó negyedórában pedig gyakorlatilag bármi lehetett volna, még komolyabb izlandi helyzetek is voltak. Gól ezekből viszont nem lett, nem úgy, mint Szalaiék összjátékából:

link Forrás

Portugália egy sima első félidő után kicsit leült, amikor pedig kihívás előtt találták magukat, nem tudták visszakapni magukat. 1-1 lett a vége és ez a mutatott játék képe alapján teljesen igazságos eredmény.

Így is lehet tanulságokat levonni ebből a meccsből a magyar válogatott következő két meccse elé: Izland kemény ellenfél, akiket óriási hiba lenne pillanatra is lebecsülni. A portugáloknak meg szemmel láthatólag ma nem volt sok kedvük focizni, ilyenkor néha egész tornákra is össze tudnak zuhanni, talán most is ez lesz.

Zárásként ez itt Stieber gólja Ausztria ellen:

link Forrás

Címlapkép: AFP PHOTO / JEAN-PHILIPPE KSIAZEK

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.