A Facebook egyik vezetője szerint öt év múlva már csak videókat fogunk látni a falunkon

internetek
2016 június 15., 22:43

Nicola Mendelsohn a Facebook Európáért, Közel-Keletért és Afrikáért felelős igazgató-helyettese, azaz meglehetősen magasan van a világ folyására egyre nagyobb befolyással bíró vállalaton belül. Ezért is érdekes, hogy miről kedden egy konferencián: szerinte öt éven belül nagy valószínűséggel a Facebook csak videókból fog állni. Mivel a videó a legjobb módja, hogy történeteket mondjunk el a világnak, tette még hozzá.

Persze ez erős túlzásnak hangzik elsőre, de a Facebook számos jelentős újítása a közelmúltból mégis ebbe az irányba mutat. Látni, hogy a vállalatnál komoly energiákat ölnek abba, hogy a felhasználókat a videózás felé tereljék a klasszikus posztolás helyett.

A Facebook Live mellett ma már kommentelni is lehet rövid videóüzenetben, és a vállalat nemrég bevezette a 360 fokos videókat és fotókat. A VR-eszközök terjedése pedig még csak most következik majd, ami szintén új dimenziót nyithatja meg a posztolásnak.

Ezzel együtt Mendelsohn arról is beszélt, hogy évről évre látják a szöveges üzenetek visszaszorulását a Facebookon. (Mashable)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.