Egy zárda kertjében próbált meg elásni több millió dollárt egy volt miniszter Argentínában

külföld
2016 június 15., 15:47
comments 28

A rendőrséget azután hívták ki a Buenos Aires közelében fekvő zárdához, hogy a nővérek kiszúrták, hogy egy férfi műanyagzacskókat dob át a kerítésen.

Mint kiderült, Cristina Fernandez de Kirchner kormányának egykori tagja, a közfoglalkoztatásért felelős miniszter, Jose Lopez volt a férfi. És éppen el akarta dugni a több millió dollárnyi készpénzét.

Victoria Egurza / Telam / AFP
photo_camera Victoria Egurza / Telam / AFP

Végül őrizetbe is vették, de azért mert engedély nélkül tartott lőfegyver is volt nála. Ezen kívül találtak nála rengeteg pénzt, összesen mintegy 7 millió dollár értékben, különféle pénznemekből: euró, dollár, jen is volt ott többek között.

A rendőrök találtak pénzt az autójában is.

A férfi ellen pénzmosás vádjával is indult eljárás. Összesen hat zsáknyi pénz, egy börönd és egy fegyver volt nála. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.