Berúgott a túravezető, 60 magyart hagyott magára az ausztriai Rax hegységben

utazás
2016 június 16., 15:27
comments 82

Stájerország és Alsó-Ausztria határán a hegyi mentők és hegyi rendőrök szombat délután négy órakor kaptak vészjelzést, hogy egy 60 fős túracsoport vezető nélkül eltévedt a természetben – írja a Krone.

Stájerország télen
photo_camera Stájerország télen

A kirándulók a körutazáson az 1070 méter magas Preiner Gscheid volt a céljuk, amikor lefelé a Karl-Ludwig-Hausnál délután háromkor megálltak ebédszünetre. Egy órára telefonált egy magyar apuka a lányával, hogy eltévedtek.

Hogy pontosan mi történt, nem tudni, de állítólag a túravezető egy kicsit túl sok alkoholt ivott, és eltűnt, de ezt a vádat egyelőre nem erősítették meg. Miután megjelentek a hivatásos és a nem hivatásos hegyi mentők is, valahogy előkerült az egyébként nem profi túravezető is. Azt állította, nem rúgott be, de tesztet nem végeztek el, mert végül is nem sérült meg senki. (Krone)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.