A Földművelésügyi Minisztérium szerint a Magyar Nemzet hamis vádakkal illeti Fazekas elkötelezettségét a GMO-mentességben

mezőgazdaság
2016 június 17., 14:27
comments 93

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter egyesült államokbeli tárgyalásai során is következetesen kiállt Magyarország GMO-mentességéért – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteken az MTI-vel.

A közleményben arra reagáltak, hogy a Magyar Nemzet pénteki számában arról írt: génmódosított vetőmaggal kísérleteznének Magyarországon, ehhez kért mintát az amerikaiaktól washingtoni tárgyalásán Fazekas Sándor miniszter.

Az LMP szintén azt közölte, hogy a birtokába jutott dokumentumokból egyértelműen kiderül: Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter áprilisi washingtoni látogatásán kutatási célra génmódosított vetőmagokat kért tárgyalópartnereitől. Ezzel szerintük a miniszter szembement az alaptörvénnyel.

A Földművelésügyi Minisztérium a közleményében úgy fogalmaz: a Magyar Nemzet 2016. június 17-i számában megjelent „GMO-val kísérletezne hazánk” című cikkében a szerző egy „kiszivárgott jelentés”-re hivatkozva hamis vádakkal illeti a miniszter elkötelezettségét a GMO-mentesség témájában.

„A cikk szerzője ismeretlen forrásból származó értesülései homlokegyenest ellentétesek azzal az állásponttal, amelyet hazánk ebben a kérdésben konzekvensen képvisel GMO-mentes politikánk fenntartására vonatkozóan” – közölte a minisztérium, ami hangsúlyozza, hogy a GMO-k engedélyezési rendszerét érintően nem támogat semmiféle változtatást.

A tárcavezető az amerikai tárgyalásokon annak adott hangot, hogy Magyarország számára a mezőgazdaság GMO-mentességének megőrzése megkérdőjelezhetetlen prioritás a jövőre nézve is – írta közleményében a Földművelésügyi Minisztérium.

Azt mondjuk az MTI tudósítása alapján nem írták le, hogy Fazekas Sándor nem kért génmódosított vetőmagot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.