Hungarikum lett a Piros Arany és az Erős Pista!!!

gasztronómia
2016 június 17., 13:37
comments 248

Tavaly pedzegettük, hogy elértünk-e már a hungarikumcsúcsra. Jelentem: persze, régen, de azért is megyünk tovább!

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Hungarikum Bizottság pénteki, kisvárdai ülése után az MTI-vel közölte: a magyar cimbalommal, a Törley pezsgővel, a Piros Arannyal és az Erős Pistával, illetve a kaptárkövekkel és a bükkaljai kőkultúrával bővült a Hungarikumok Gyűjteménye.

Még egyszer:

a magyar cimbalommal, a Törley pezsgővel, a Piros Arannyal és az Erős Pistával, illetve a kaptárkövekkel és a bükkaljai kőkultúrával bővült a Hungarikumok Gyűjteménye.

Utoljára:

a magyar cimbalommal, a Törley pezsgővel, a Piros Arannyal és az Erős Pistával, illetve a kaptárkövekkel és a bükkaljai kőkultúrával bővült a Hungarikumok Gyűjteménye.

De hogy maradhatott ki a Gulyáskrém?!
photo_camera De hogy maradhatott ki a Gulyáskrém?!

És ez még nem minden. Fazekas Sándor elmondta, a bizottság döntése értelmében bekerült a Magyar Értéktár tételei közé:

  • a magyar pásztor- és vadászkutya fajták (!)
  • az egri bikavér (!!)
  • a tiszai halászlé (!!!)
  • a Mihalkó-féle hortobágyi pásztorkalap (!!!!)
  • a mirelittermékek (!!!!!)
  • a tiszavirág és a tiszavirágzás (!!!!!!)
  • a dobostorta (!!!!!!!)
  • az Országos Kék Túra (!!!!!!!!)

A Hungarikumok Gyűjteményébe a pénteki döntéssel már 60 érték tartozik, a Magyar Értéktár pedig 143 tételesre bővült. A témában írt, közel 2 éves cikkünk aktuálisabb, mint valaha.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.