Az orlandói vérengzés áldozatainak temetésén tüntetne az egyik ismert melegellenes egyház

vallás
2016 június 18., 06:51
comments 210
Megemlékezés az orlandói támadás áldozatairól San Diegoban.  Fotó: AFP / Sandy Huffaker
photo_camera Megemlékezés az orlandói támadás áldozatairól San Diegoban. Fotó: AFP / Sandy Huffaker

Felvonulna az orlandói melegbárban tartott mészárlás áldozatainak temetésén a Westboro Baptist Church néven ismert kansasi melegellenes baptista egyház. Ezt az orlandói rendőrség írta a Twitteren.

A helyzet azért kényes, mert a legfelsőbb bíróság egy 2011-es ítélete óta a szólásszabadsághoz való jog gyakorlatilag semmilyen oknál fogva nem korlátozható nyilvános helyeken. Nem ez lenne az első eset, hogy a Westboro egyház él a lehetőséggel, és megzavarja ismerten meleg, transznemű vagy az LMBTQ-mozgalmakhoz aktivistaként kapcsolódó emberek temetéseit.

Múlt héten a 29 éves Omar Mateen egy Pulse néven ismert orlandói melegbárban lövöldözött: megölt 49 embert, és megsebesített további 53-at. Ez volt a legsúlyosabb és legtöbb halálesetet okozó fegyveres támadás az amerikai Egyesült Államok történetében.

A rendőrök azonnal megállapították, hogy Mateen elsődleges motivációja az volt, hogy melegeket gyilkoljon, és nem "csupán" terrorista-cselekményt követett el, de gyűlölet-bűncselekményt is. Az egyház honlapján az eset után egy üzenetben azt írta: "Isten küldte a lövészt."

(Time)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.