Hat éve 4 milliárdba került, most hétért vették meg a Nemzeti Bank alapítványai az egykori Postapalotát

gazdaság
2016 június 20., 14:19
comments 57

A Magyar Nemzeti Bank alapítványi 25,2 milliárdért vásároltak be a közelmúltban budapesti irodaépületekből. A legnagyobb tétel a mostani listán a Wing Zrt.-nek fizetett

22,3 millió euró, mintegy 7 milliárd forint

a Széll Kálmán téren álló 18 ezer négyzetméter alapterületű Postapalotáért. A Népszabadság elevenítette fel, hogy az épület a mostani eladóhoz 2010-ben került,

4 milliárd forintért.

A fideszes Balsai István különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt feljelentést is tett az ügyben, szerinte túl olcsón adta el a Magyar Posta az ingatlan. Ezt végül nem tudták bizonyítani: az Állami Számvevőszék akkori becslése szerint az ingatlan 2,810-3,385 milliárd forint ért. Az épülethez azóta nem nyúltak, állapota tovább romlott, figyelemreméltó, hogy ennyit adtak érte az MNB alapítványai.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.