Most Simicska Lajos üzent egy óriásit az Index ügyében

belföld
2016 június 21., 15:23
comments 97

A "sajtóüzengetés" tantárgy oktatói a következő évizedekben sokszor fogják idézni egy percekkel ezelőtt megjelent Magyar Nemzet-cikk indítását. Simicska Lajos így üzent a lapjában:

Tegnap Simicska Lajos egy zártkörű vezetői értekezleten kijelentette: nem engedhető meg az, hogy az ország egyik vezető internetes médiája az Orbán–Habony páros irányítása alá kerüljön.

Hogy miként kíván fellépni az üzletember – aki lapunk mellett több más médiavállalkozásnak is tulajdonosa – annak érdekében, hogy ez ne következzen be, az értekezleten nem részletezte. Ám kijelentése mindenképpen figyelemre méltó annak tükrében, hogy az utóbbi napokban a sajtóban több olyan információ is napvilágot látott, miszerint az Index hamarosan Simicska Lajos tulajdonába kerülhet.

Érdemes ízlelgetni!

A cikk ezek után olyan sajtóhíreket idéz, melyek szerint Simicskának vételi opciója van az Indexre, így Andy Vajna és Habony Árpád hiába érdeklődnek az online lap iránt.

Több éve keringenek egyébként olyan pletykák, miszerint Simicskának vételi opciója lenne az Indexre vagy az azt kiadó CEMP kiadóvállalatra. Jómagam több, mint két évvel ezelőtt kaptam több forrásból olyan tuti információt, hogy az üzletet heteken belül megkötik. Azóta is kötik, ami persze nem zárja ki, hogy ha van opció, bármikor megkössék.

Az üzengetős cikk olvastán ugyanakkor elgondolkodik az ember: ha tényleg van ilyen opció, minek üzengetni?

Simicska ezzel az üzengetéssel az Új Kormánysajtó lapjainak napok óta tartó üzengetéseire reagálhatott. Ezekben azt a garantáltan hamis hírt próbálták elterjeszteni, hogy az Indexet a háttérből régóta Simicska szerkeszti és Jobbik-barát lappá alakítja át.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.