Már az amerikaiak is elismerik a pumit!!!

ÁLLAT
2016 június 22., 13:17
comments 50

190. fajtaként a magyar terelőkutya, a pumi is bekerült az amerikai fajtanyilvántartásba, vagyis ezentúl már a pumik is versenyezhetnek a legnevesebb amerikai kutyakiállításon, a Westminster Kennel Club rendezvényén.

Fotó: Voff / Flickr CC BY-NC-ND 2.0
photo_camera Fotó: Voff / Flickr CC BY-NC-ND 2.0

A pumi nagyon okos és agilis fajta - épp ezért nem ajánlom, hogy városban tartsák, kell neki a terület meg a rengeteg mozgás -, így nagyon gyorsan az agility-versenyek sztárjává vállhat. Nagy előnye, hogy a mudihoz hasonlóan még manapság is használják eredeti feladatára, terelésre, vagyis nem lett belőle elcsökevényesített szobakutya.

Ezt megerősíti az amerikai Magyar Pumi Klub elnöke, Chris Levy véleménye is, aki szerint ez a kutya nem annak való, aki "egész nap a kanapén ül és tévét néz". Levy, aki évtizede óta fáradozik a fajta amerikai elterjesztésén, elmondta, hogy a pumik nagyon jól teljesítenek az ügyességi versenyeken és más kutyás sportokban, Amerikában nyulakat, csirkéket, kecskéket és még macskákat is őriznek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.