Elmennek a fideszesek? Összeül a nemzetbiztonsági bizottság a Portik-Rogán-ügy miatt

POLITIKA
2016 június 23., 20:54
comments 58

Ellenzéki kezdeményesre péntek reggel összeül az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága. A képviselők tájékoztatást várnának

a Rogán-Portik-ügyről és Spéder Zoltánnal kapcsolatban is.

Az ülésre meghívást kaptak a Belügyminisztérium, a rendőrség, és a titkosszolgálatok képviselői is. A Magyar Nemzet szerint kérdéses, hogy
fideszes bizottsági tagok megjelennek-e a Képviselői Irodaházban.
A kormánypárt frakciója nem reagált a lap megkeresésére. A bizottság elnöke, a szocialista Molnár Zsolt szerint
„Portik állításait a hatóságoknak ki kell vizsgálniuk. Ugyanakkor a büntetőjogi kérdéseken kívül az ügynek komoly nemzetbiztonsági vonatkozásai is lehetnek. Ezért azonnali írásbeli tájékoztatást várunk a Belügyminisztériumtól a Rogán–Portik-ügy esetleges nemzetbiztonsági kockázatainak mielőbbi tisztázása érdekében."
Ugyanilyen tájékoztatás várnak a Spéder-ügy miatt is. Molnár szerint, ha igaz, hogy az FHB igazgatójától lefoglaltak hangfelvételeket, amiken vezető fideszes politikusokkal beszél, az komoly nemzetbiztonsági kérdéseket vethet fel. (MagyarNemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.