Mi az isten lesz most? - Ezekkel a címlapokkal jelentek ma meg vezető brit napilapok

Média
2016 június 24., 21:08
comments 109

Pénteken reggel derült ki, hogy a Brexit-népszavazáson a válaztók többsége úgy döntött, hogy jobb lenne, ha Nagy-Britannia kilépne az Európai Unióból. A világot sokkolta a hír, még szakértők sem hitték, hogy egy ekkora ország képes olyan döntést hozni, amivel minden elemzés és szimuláció szerint rosszul fog járni.

A brit lapok többsége vészjósló, szomorú és pánikba esett címlapokkal jelentkezett.

link Forrás

link Forrás

link Forrás

link Forrás

link Forrás

A Sun David Cameront ostorozza a lemondása miatt.

link Forrás
link Forrás

A legjobban talán a bulvárújságírás fellegvára, a Daily Mail örült, szerintük a brit nép végre lerázta a bürokraták igáját. A címlapjukra még azt is ráírták, hogy a pénteki újság egy „történelmi kiadás”.

link Forrás

A Daily Star már kutyát javasol miniszterelnöknek.

link Forrás

A skótok viszont már arra utalgatnak, hogy ők és az észak-írek inkább az EU-val tartanának, ezért pedig széteshet az Egyesült Királyság:

link Forrás

De a címlapversenyt egyértelműen a francia Libération nyerte, akik egy levegőben lógó Boris Johnsonnal (ő volt a kilépéspárti brit politikusok egyik vezére), csak ennyit üzen a briteknek:

Sok szerencsét!

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.