Miután nagy arányban a kilépésre szavazott, máris a neki járó EU-s támogatásokat követeli Cornwall

külföld
2016 június 24., 14:11
comments 331

Az Anglia délnyugati csücskében található Cornwall megye lakói 56,6 százalékban döntöttek úgy, hogy el kéne hagyni az Európai Uniót – azokkal az eurómilliókkal együtt, amik fejlesztési pénzekként ebbe a megyébe mentek.

A megyei önkormányzat a népszavazás végeredménye után azonnal kiadott egy közleményt, ami így szól:

Most, hogy tudjuk, az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból, mi azonnal lépéseket teszünk, hogy biztosítsuk, a brit kormány Cornwall érdekeit képviselje bármiféle tárgyalások során. Ragaszkodni fogunk ahhoz, hogy Cornwall olyan összegű támogatáshoz jusson a jövőben is, mint amit az EU-s programokból kapott.

Az utóbbi tíz évben összesen nagyjából 600 millió fonttal támogatta az EU az Egyesült Királyságban gazdaságilag viszonylag gyengének számító Cornwallt, jelezte a helyi önkormányzat.

(Itv)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.