Washingtonban egy házi őrizetben lévő bűnözőnek a levehető lábára tették a nyomkövetőt

bűnügy
2016 június 24., 05:07
comments 12

Végzetes hibát követett el Washingtonban egy cég, ami a házi őrizetben lévő emberek nyomkövetésével van megbízva: a tárgyalására váró, fegyveres ügyben bíróság elé állított Quiny Greennek tévedésből a zoknijára tették a nyomkövetőt.

Ez szigorúan tilos, a bőrre kell tenni, pontosan azért, hogy ne történhessen olyan, mint most. Így ugyanis nem vették észre, hogy a férfinak levehető műlába van, amit ha otthon hagy, simán elmehet valahová, miközben úgy tűnik, csak ledőlt aludni.

A férfi így egy másik műlábbal lelépett, és odament, ahova kifejezetten tilos volt neki: egy olyan körzetbe, ahol Dana Hamilton élt. Green május 19-én, a házi őrizetből meglépve felkereste, és agyonlőtte Hamiltont.

A rendőrök a térfigyelő kamerán látták, hogy az iszogató Green többször rálő valakire, de a nyomkövetője szerint otthon volt. Házkutatáson meg is találták a lábat egy dobozban, rajta a pereccel. (Fox59)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.