A Városliget Zrt. elárulta, miért kellett kopaszokat vezényelni a Közlekedési Múzeumhoz

Budapest
2016 június 27., 05:55
comments 97

Közleményt küldött a városligeti megalomán projektet bonyolító Városliget Zrt., amiből kiderül, miről is szól, hogy tegnap éjjel remek időzítéssel egy nagy csoport kopasz férfi jelent meg a Közlekedési Múzeumnál, hogy erőszakkal kitegyék az ott lévő civil tiltakozókat. A Ligetvédők azóta is blokkolják a helyszínt.

Azt írják, "megkezdődik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum régi, rossz állapotú épületének bontása az előzetes ütemterveknek megfelelően." A most következő lépés az épület bontása, és a maradék több tonnás műtárgyak elszállítása, írják.

A Városliget Zrt. azt állítja, minden szükséges engedély rendelkezésükre áll ehhez.

A kopaszok bevetésére pedig azért került sor, mert:

"Az épület megbontása közben a munkaterület fokozottan élet- és balesetveszélyes, ezért is döntött úgy a Városliget Zrt., hogy a helyszínt biztonsági okokból  a mai naptól elkeríti."

A Városliget Zrt. szerint egyébként "egyetlen fát sem szükséges kivágni" a bontásnál, de "a később kezdődő építkezés során" az érintett fákat "számos európai beruházásnál jól bevált technológiával" átültetik majd a parkon belül.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.