Az én 0-4-es estém: 90 fokban elforgatott beszámoló a vakond seggéből

sport
2016 június 27., 08:25
comments 30

Ha az ember részben abból él, hogy mások őszintétlenségeit leleplezi le vagy röhögi ki, saját magával kell a legkíméletlenebbnek lennie, hogy higgyenek neki, úgyhogy következzen a Király riporterrel eltöltött szuper esténk története dió- vagy stílszerűbben szotyolahéjban.

Három okból is izgatottan érkeztünk meg fél kilenc tájban a Szabadság térre, a megszállási emlékmű felőli vetítővászon elé:

  • Nem értettük, hogy a Toldi mozi előterét mi a Schweinsteiger pocakjáért alakították át "fiatalos középvezetők borbárja" stílusúra. (Itt vettük meg ugyanis az utolsó sörünket.)
  • Marhára drukkoltunk.
  • Ezen az estén akartuk elveszíteni a Facebook Live-szüzességünket.

Az fb live, ha még nem hallottál volna, egy alkalmazás letöltése után lehetővé teszi, hogy az okostelefonod segítségével élőben adj közvetítést bárhonnan. A dolog lényege az egyszerűség, de Király riporter azért beszerzett egy szelfibotot is, hogy még többet meg tudjunk mutatni a megmutatandókból.

Jól választottunk oldalt a Szabadság téren belül, mert a Fradi- és más ultrák a Ronald Reagan-szobor felőli vászon előtt gyűltek össze, így nálunk jó sokáig nem volt semmi cigányozás-anyabaszás-büdösrománozás, csak sokezer vidám, még mindig mámorosan hitelenkedő drukker. Az átlagéletkor 22 körül lehetett, az arcfestési arány legalább negyven százalékos, bár egyikük sem érte el Boriszt, aki a fiam és vasárnapi sminkjében a belgák sokkolása végett
a mexikói halálstílust ötvözte az életvidám zászlócskákkal:

photo_camera Borisz és a húgom, selfie: Szily Sarolta

Szóval jó helyen álltunk és a 4 beszopott gól ellenére klasszul éreztük magunkat, mert a válogatott a sokkal jobb ellenféllel szemben is tökösen állta a sarat és támadott a végéig, hiába volt amúgy ez talán a leggyengébb meccse az Eb-n.

Lefújás után Király kolléga a selfie-botra illesztette a mobilját, összelőtte a rendszert, kihúzta a botot és nekivágtunk. Naivul azt képzeltem, hogy a terv annyi, hogy áramlunk, amerre az emberek és vesszük, amit csinálnak. De Király kolléga egészen másképp gondolta.

Rendes felkonferálással indított, aztán ebben a profi stílusban folytatta, miközben az Erzsébet tér felé vitorláztunk, megtekintettük és meghallgattuk a Kiskörúton alakult összes amatőr dalárda nyilvános főpróbáit, beszagoltunk a Király utca elejébe majd az Andrássyn át megközelítettük a Nagykörútat, miközben szinte folyamatosan pofáztunk. Közben rájöttünk, hogy selfie-bot ide vagy oda a képen szinte csak mi látszunk, így egy idő múlva egyszer-egyszer átkapcsoltunk előrenéző üzemmódba. Az út során beszélgettünk drukkerekkel, sőt a vége felé énekeltünk is velük, hogy még az Andrássy közepén, nem sokkal az Oktogon elérése előtt véget vessünk az első, kísérleti fb-live közvetítésünknek.

Hogy Király kolléga a közvetítés lezárásának a pillanatában a következő dologkra döbbenjen rá:

  • az egész műsor titokzatos okokból nem a 444 százezerek által látogatott fb-csatornáján, hanem Király András csak saját maga által lájkolt újságírói fb-oldalán futott
  • ami annak a fényében nem is akkora tragédia, hogy a kép még titokzatosabb okokból végig meg volt döntve 90 fokban, az óra járása szerint. Arról nem is beszélve, hogy ahol nem volt éppen nappali világosság az utcán, ott olyan sötét lett a kép, mintha egy vakond végbéltükrözését látnánk, esetleg az alvilágban mászkálnánk és a halottak szellemei repülnének felülről lefelé
  • kivéve, amikor az első kamerára kapcsoltunk, mert ekkora az óra járásával ellenkezőleg volt minden 90 fokban elfordítva.

Csodálatos érzés a modern technológiához adaptálódni!

Az eredmény erre a linkre kattintva tekinthető meg.

Update:

ahogy befejeztem ezt a vallomást, és ránéztem a Facebookra, gyakorlatilag az első dolog, amit megláttam, annak volt príma bizonyítéka, hogy Király András legközelebbi lelki-szakmai rokona maga Schmuck Andor:


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.