Király és Gera szerint korai még arról beszélni, hogy folytatják-e

futball
2016 június 27., 15:37
comments 46

Megérkezett a magyar válogatott Magyarországra. Fekete öltönyben, nyakkendő nélkül, lazán. A reptéren Király Gábor és Gera Zoltán válaszolt az újságírók kérdéseire.

photo_camera Fotó: MTI

Folytatják-e? - kérdezték a 40 és 37 éves játékostól. Nem ennek van itt az ideje, most érkeztek haza - válaszolták.

Szokatlan volt számukra a hosszú felkészülés, hét hétig voltak együtt. Tolerancia jellemezte a csapatot, félretettek minden apró dolgot a siker érdekében, Gera szerint semmilyen feszültség nem volt a játékosok között.

link Forrás

Élvezték, hogy nagyon odafigyeltek rájuk, Nizzában a polgármester is fogadta őket. Nagy kiváltság, hogy kint lehettek az Európa-bajnokságon, remélik, most már jönnek a vébék és Eb-k. Gera szerint nagyon jó volt az Eb-szervezése, az első naptól az utolsóig minden percet élveztek, az edzéseket, utazásokat, meccseket.

photo_camera Fotó: MTI

Király szerint tényleg egy csapatként működött mindenki, a fizioteraoeuták is óriási munkát végeztek, Elek Ákos sérülését is rendbehozták, ami igazi csoda volt. A középpályás az utolsó bajnoki kapott rúgást, de pályára tudott lépni az Európa-bajnokságon.

link Forrás

Gera azt mondta, hogy interneten követték, hogy milyen ünneplés van itthon, óriási élményt jelentett a sok szurkoló is kint.

Bernd Storck szövetségi kapitány szerint bebizonyosodott, hogy versenyképes csapatunk van, ami meccsről meccsre javult és van még benne fejlődési lehetőség. Megköszönte az MLSZ-nek, hogy kiváló feltételeket biztosított a felkészüléshez.

A német szakember már a közelgő világbajnoki selejtezőre utalva azt mondta, megérdemlik a bizalmat ezek a játékosok. Az elvárásoknak ugyanolyanokkal kell lenniük, mint az Eb előtt, vagyis a kijutás a cél. Reméli, hogy a magyar játékosok klubjai minél tovább mennek a nemzetközi kupákban, hogy rutint szerezzenek a játékosok a világbajnoki selejtezőkre.

A rövid sajtótájékoztató után a Hősök terére indult a csapat. Itt ünneplés, aztán koncert lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.