Ölyvvel riasztja el a galambokat egy váci utcai kávézó

ÁLLAT
2016 június 28., 04:35
comments 26
photo_camera By Flickr user Dave-F (David Friel)

Bérmadárral harcol a városi galambok ellen az ismert belvárosi turistakávéztató. Kisteleki Gergely solymász és természetvédő, a Hortobágyi Madárkórház Alapítvány és a Székesfehérvári Vadmadárkórház pesti állatmenhelyének vezetője kapta meg a munkát, ő ugyanis mindezek mellett galambriasztó vállalkozó is.

A képünkön is látható Harris-ölyv Texastól és Kaliforiától Dél-Amerikáig őshonos, gyakran kaktuszok tetején fészkelő jóképű ragadozó madár, ami igen népszerű solymászkörökben, mert a méretéhez képest igen erős és unikumként képes, sőt szeret is falkában vadászni. Magyarországon engedéllyel tartható, de nem szabad vadászni vele.

(via Taxi magazin)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.