Szijjártó próbálja hazahozatni a Marseille-ben elítélt magyar szurkolót

bűnügy
2016 június 30., 09:41
comments 126

A Külgazdasági és Külügyminisztérium és a párizsi konzuli szolgálat azon dolgozik, hogy a magyar válogatott június 18-i marseille-i mérkőzése után hivatalos személy elleni erőszak miatt 6 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt magyar szurkoló minél előbb hazatérhessen Franciaországból – mondta Szijjártó Péter Budapesten.

A külgazdasági és külügyminiszter egy más témában tartott sajtótájékoztatón kérdésre kifejtette: az ügy nem egyszerű, mert a nemzetközi jogszabályok értelmében akkor van lehetőség az állampolgárság szerinti országban letölteni a büntetést, ha abból az áthelyezéskor legalább 6 hónap hátra van. Mivel az egész ítélet 6 hónap, ez már nem tud megvalósulni – írja az MTI.

Olyan lehetőséget keresnek, ami „a nemzetközi jogszabályok rugalmas értelmezésével előállítható”. Szeretnék, ha a magyar állampolgár minél előbb visszatérhetne Magyarországra, a konzul folyamatosan ezen dolgozik. Ebben minden segítséget megadnak, amire a nemzetközi jog lehetőséget ad – mondta Szijjártó.

A három ideiglenes konzulátus (Bordeaux-ban, Marseille-ben és Lyonban) marad az Eb végéig, július 10-ig. Mint mondta:

„Szeretném, ha a bajnokság minden szempontból véget érne Magyarország számára, minden magyar állampolgár vissza tudna térni.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.