14 év börtön a kölni polgármester támadójának

külföld
2016 július 01., 14:35
comments 4

Jogerősen 14 év börtönbüntetésre ítélte a düsseldorfi tartományi főbíróság a 45 éves Frank S.-t. A férfi tavaly október 17-én, egy nappal a választások előtt támadt rá az egyik kölni polgármesterjelöltre, Henriette Rekerre, aki másnap meg is nyerte a választást. A merénylő a nyakán sebesítette meg a párton kívüli politikust, a bíróság szerint ezzel "a félelem légkörét akarta megteremteni és befolyásolni a politikát".

Rekert életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ahol több napot mesterséges kómában töltött.

Frank S. az eljásár során bűnösnek vallotta magát. De azt is állította, hogy nem akarta megölni a szerinte "baloldali radikális ezoterikus" Rekert, csak a választási győzelmét akarta megakadályozni. Ez nem sikerült, a CDU, az FDP és a Zöldek támogatását is élvező Rekert polgármesterré választották.

Frank S.-t az ügyészség életfogytiglanira ítéltette volna, a védelem legfeljebb 15 éves börtönbüntetést tartott elfogadhatónak. A bíróság 14 évre ítélte. (Via MTI)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.