A Rammstein énekese szerint rászállt a putyinista propaganda

ZENE
2016 július 01., 13:16
comments 70

A legendás német metálzenekar énekese, Till Lindemann arról panaszkodott, hogy az orosz média teljesen eltorzítja a szavait és megpróbálják Putyin barátjának beállítani.

Mint monda, előbb csak egy fotó kezdett el róla terjedni az orosz közösségi oldalakon, amin egy putyinos pólót viselt. Ez azonban egyszerű Photoshop-munka, az eredeti képen koponyás póló volt rajta.

Ennél viszont szerinte durvább atrocitás, hogy az orosz sajtó azt az idézetet adta a szájába legutóbb moszkvai koncertjük után, hogy a külföldi támadások Oroszország ellen igazságtalanok. Holott ő csak annyit mondott akkor állítása szerint, hogy Moszkva egy nagyszerű város.

Szintén a szájába adtak olyan nyilatkozatokat, hogy Angela Merkel sosem lehet annyira népszerű, mint Putyin és hogy ő személy szerint kedveli Putyint, amiért erős vezető, nem egy bábú.

Állítólag amióta panaszolta, hogy pontatlanul idézik, néhány orosz lap módosította az eredeti cikkeket, nem az összes. Lindermann ügyvédet fogadott és mint mondja, gyakorlatilag semmiféle politikai kijelentést nem tett Oroszországban. (MoscowTimes)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.