Ma munkaszüneti nap van minden hivatalban és az egészségügyi ellátásban

ÉLET
2016 július 01., 03:09
comments 53

Ma van a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja, nekik ma nem kell dolgozniuk, ezért lényegében egy napra leáll a magyar közigazgatás jelentős részének működése. A szintén július 1-re eső Semmelweis-nap miatt a mentőkön és a sürgősségi ellátást végzőkön kívül az egészségügyi ellátásban dolgozók sem állnak munkába - írja az MTI.

Egy mentő érkezik a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház megújult sürgősségi osztályára 2016. április 6-án.
photo_camera A mentősöknek ma sincs kimenő. Fotó: MTI / Balázs Attila

A tisztviselők és egészségügyi dolgozók napjáról még 2011-ben rendelkezett a kormány. Zárva tartanak:

  • a megyei és fővárosi kormányhivatalok által fenntartott okmányirodák,
  • kormányablakok, szakigazgatási szervek ügyfélszolgálatai,
  • NAV ügyfélszolgálatai,
  • gyógyszertárak,
  • fogorvosi rendelők, háziorvosi rendelők, szakrendelők.

Hozzá lehet azért jutni gyógyszerhez ma is, ha nagy szükség van rá: az ügyeletes és készenléti patikák címe elérhető az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi intézet (OGYÉI) honlapján.

Az egészségügyi szolgáltatók a folyamatos ellátást az ügyeleti rend szerint biztosítják - mind a háziorvosi, mind a fekvőbeteg ellátás során. Az Országos Mentőszolgálat nem szünetel, a mentősök ma is egész nap dolgoznak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.