Még tart a túszdráma Banglades fővárosában

külföld
2016 július 01., 21:45
comments 15

Ismeretlen számú embert ejtett túszul nyolc vagy kilenc fegyveres a bangladesi főváros, Dakka nemzetközi negyedében. A helyi különleges rendőri erők parancsnoka, Benjir Ahmed tájékoztatása szerint most a túszok biztonságának megteremtésén dolgoznak békés eszközökkel.

Ezelőtt viszont még tűzharc is kirobbant a túszejtők és a rendőrök között, amiben

két rendőr életét vesztette, 27 rendőr és legalább egy civil pedig megsebesült.

A helyi sajtó jelentései szerint ottani idő szerint este 9 óra 20 perc körül Allah akbar kiáltásokkal rohanták le a fegyveresek a Holey Artisan Bakery nevű kávézót. A sajtójelentések szerint legalább húsz embert, köztük külföldieket ejtettek túszul. (Via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.