"Storck nem csinált semmi különöset, csak folytatta Dárdai munkáját" - megszólalt a felcsúti edzőfejedelem

futball
2016 július 01., 11:32
comments 212

A francia focimagazin, a So Foot úgy gondolta, fontos megkérdezni az egykori 50-szeres válogatott játékost, egyben több NB1-es csapat (BVSC, MTK, Sopron, Honvéd, stb.) egykori edzőjét, Bognár Györgyöt a magyar csapat szerepléséről az Európa-bajnokságon.

Bognár egyébként dicséri a magyar csapatot, különösen Dzsudzsák, Nagy, Gera és Király játékával elégedett, viszont nem gondolja, hogy a siker mögött feltétlenül Bernd Storck német szövetségi kapitány fontos tényező lett volna.

Korábban Bognár kritizálta a magyar szövetséget, amiért külföldi edzőt alkalmaz. Ez egyébként nem csak rá jellemző; a magyar edzői közeg általában is nehezen emésztette és emészti most meg, amikor külföldi edző vezeti a válogatottat. Az interjúban szembesítik is egy korábbi mondásával, miszerint a külföldi edzők nem hoztak újat a magyar fociba.

"Dárdai tette ilyen dinamikussá a csapatot, Storck pedig egyszerűen csak folytatta a munkáját, különönsebb változtatás nélkül. Ennyi. Átvette a csapatot és megnyerte azzal a pótselejtezőket, ami egy szép siker volt, akárcsak az, hogy továbbjutott az EB-csoportból. Majd meglátjuk, hogy sikerülnek a vb-selejtezők."

Bognár egyébként nyár óta a felcsúti Puskás Akadémián irányítja a szakmai munkát. Ott, ahol addig mellőzték Kleinheisler Lászlót. Storcknak szinte a szertár mélyéről kellett berángatni a középpályást válogatottba, hogy aztán Oslóban eldöntse a norvégok elleni pótselejtező első meccsét.

Volt is szép adok-kapok a klub és a kapitány között, amit aztán Csányi Sándor MLSZ-elnök rakott helyre. (csakfoci / so foot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.