Német állampolgárságot adna az Európában élő briteknek a német alkancellár

külföld
2016 július 03., 18:33
comments 156

„Az egy jó jel, hogy a fiatal britek okosabbak, mint a bizarr politikai elitjük. Ezért nem zárhatjuk ki őket. El kell gondolkodnunk rajta, mit ajánlhatunk Nagy Britannia fiatal generációjának” – mondta Sigmar Gabriel német alkancellár, aki azt is felvetette teljesen komolyan, hogy az európai országokban élő briteknek

fel kellene ajánlani a kettős állampolgárságot,

hogy ne kelljen hátrahagyniuk az itteni életüket.

AFP / Yomiuri Shimbun
photo_camera AFP / Yomiuri Shimbun

Gabriel nem a levegőbe beszél, a hesseni miniszterelnök – itt van a német pénzügyi központ, Frankfurt – máris arról nyilatkozott, hogy máris rengeteg brit kérelmezte a német állampolgárságot a múlt heti szavazási eredmény után. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.