Minden idők fővárosi mutyija készülhet

gazdaság
2016 július 06., 15:25
comments 167

A Heti Válasznak sikerült összekötnie Habony Árpádot és Rogán Antalt azzal a céggel, amelyhez nemrég kiszervezték az összes fővárosi tulajdonú vállalat (BKV, BKK FKF, gyógyfürdők) közbeszerzéseit.

Már korábban is lehetett sejteni, hogy a Fővárosi Közbeszerzési Lebonyolító és Minőségbiztosító Kft., amely évi 300 milliárdos (igen, 300 000 000 000) közbeszerzési keret felett rendelkezhet, valószínűleg Rogán és Habony érdekeltsége, de mostantól már találgatni sem kell.

A Válasz szerint a FKLM Kft. azt a Kosik ügyvédi irodát bízta meg a társaság képviseletével, amelynek névadója, Kosik Kristóf már számtalanszor bukkant fel Habonyhoz köthető cégek körül. A Kosik-cég másik ügyvédje pedig az a Kertész Balázs, aki sokáig Rogán közeli munkatársa volt a belvárosban, és ma is a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági elnöke.

Egyébként a Kosik Ügyvédi Irodának a szintén nagyon mocskos, szintén Rogán- és Habony-közeli letelepedésikötvény-bizniszben is komoly szerepe van.

A Válasznak egy fővárosi forrás arról beszélt, hogy Habonyék alig várják, hogy valaki megírja, hogy ők állnak a cég mögött, mert így mindenki számára tisztává válik, hogy kit kell keresni, ha valaki zsíros megbízásra vágyik Budapesten.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.