Egy Szupertitkos Mestertervvel fordítana szerencséjén Elon Musk

tech
2016 július 10., 18:12
comments 51

Az elmúlt pár hét nem sült el jól a Teslánál: az elektromos autókat gyártó cég egyik önvezető autója karambolozott és először fordult elő, hogy ilyen balesetben meghaljon egy automata autó utasa. Az eset után már a szövetségi hatóságok is nyomoznak. Közben az is kiderült, hogy a Tesla valószínűleg nem fogja tudni tartani az idei évre vállalt 80-90 ezer autó leszállítását.

Ilyen időszakban természetesen kell egy mesterterv, és Elon Musk (az amerikai Széles Gábor) persze rendelkezik is eggyel. Pontosan olyannal, amit Musktól lehet várni: vasárnap arról posztolt Twitteren, hogy most egy 'Top Secret Tesla Masterplan'-en, azaz egy szupertitkos teslás mesterterven dolgozik. És reméli, hogy a jövő héten elárulhat részleteket.

link Forrás

A rejtélyes üzenet a Tesla-rajongóknál azonnal beindíott emlékeket: 2006 augusztusában Musk A Titkos Tesla Motors Mesterterv című blogposztjában fedte fel annak a Tesla Model S-nek a tervét, ami mára megvalósult autó lett.

A mestertervre szükség is van, április óta 15 százalékot zuhantak a Tesla részvényei, a vállatot azért is sok kritika érte, mert ajánlatot tettek a gazdaságilag kicsit ingatag napenergetikai SolarCity-re, amit Musk unokatestvére, Lyndon Rive vezet.

Persze azért nem csak rossz hírek jönnek Musk környékéről: a magán-űrutazási projektje, a SpaceX sorraszép kísérleti sikereket ér el, 2018-ban pedig a tervek szerint indul a Mars-missziója is. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.