Az USA még 560 katonát küld Irakba, hogy segítsenek kisöpörni az Iszlám Államot Moszulból

külföld
2016 július 11., 20:55
comments 188

Ezzel a bővítéssel 4650-re fog emelkedni az Irakban szolgáló katonai személyzet létszáma, akik az amerikai védelmi minisztérium szerint kiképzési és tanácsadói feladatokat látnak el. A most kiküldöttek között lesznek mérnökök és logisztikai szakértők is, akikről Ash Carter azt mondta, Moszul ostromának megszervezésében fognak segíteni a helyi erőknek. Carter a Bagdadban tett villámlátogatásán jelentette be, hogy erősítést küldenek az iraki erőknek.

photo_camera Az iraki védelmi miniszter Khaled al-Obaidi és Ashton Carter amerikai védelmi miniszter - Fotó: AFP/Anadolu Agency

Az Iszlám Állam fegyveresei 2014 júniusában foglalták el Moszult, és máig ez a legnagyobb város, amit ellenőriznek. Haider al-Abadi iraki kormányfő ígéretet tett arra, hogy még idén visszaveszik a várost, de még mindig nem lehet tudni, mikor kezdődök a hadművelet.

A kurd pesmergáknak és az iraki erőknek már sikerült 50 mérföldnyire megközelíteniük a város délkeleti részét. A csapatok előrenyomulását eddig is nagyban segítette az amerikai légierő és az amerikai tüzérség támogatása. (BBC/Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.