Hadházy Ákos váltja Schiffert a parlamentben és az LMP élén is

politika
2016 július 16., 09:49
comments 168

A volt szekszárdi fideszes képviselő, a trafikmutyit bizonyító hangfelvétel nyilvánosságra hozatalával ismerté vált LMP-s Hadházy Ákos lett az LMP új társelnöke, és ő kapja a megüresedett országgyűlési képviselői mandátumot is, közölte az LMP szóvivője.

Hadházy Ákos a botrány kirobbanása után otthagyta a Fideszt, és csatlakozott az LMP-hez (Fotó: LMP)
photo_camera Hadházy Ákos a trafikbotrány kirobbanása után otthagyta a Fideszt, és csatlakozott az LMP-hez (Fotó: LMP)

Ez persze nem lehet annyira meglepő, hiszen egyedüliként indult a posztért. A delegáltak 85 százaléka támogatta társelnökségét (a másik társelnök Szél Bernadett), azt pedig 90 százalék támogatta, hogy ő kapja Schiffer parlamenti helyét. Schiffer május végén jelentette be, hogy a háttérbe húzódik.

Hadházy Ákos ismertette két célját is: kormányváltás 2018-ban, és új irány az országnak. Értékelése szerint a 2018-as választás egyik meglepetéspártja lesz az LMP, amelyet fenntartható, választható, megbízható és erős pártként jellemzett.

Törekvéseiről szólva azt mondta: nem démonizálni akar egyes kérdéseket - például az uniót, a migrációt, a nemzetközi nagyvállalatokat vagy a korrupciót -, hanem reformjavaslatokat, megoldásokat kínálni.

Az LMP másik társelnöke, Szél Bernadett arról beszélt: új szakasz kezdődik a párt életében, eltökélték, hogy minden létező problémát megoldjanak, amelyek eddig hátráltatták őket céljaik elérésében. "Schiffer András hátralépése után egységesek vagyunk, azt már bebizonyítottuk, hogy egységesek vagyunk és összetartozunk" - jelentette ki, bizonyítékként megjelölve Hadházy Ákos meggyőző többségű támogatását. Szél Bernadett azt is megfogalmazta, hogy a 21. században nem működnek a 20. századi megoldások. Példaként a munkaerőhelyzetet hozta, szerinte ezekre működő megoldások helyett a rendszerváltás óta mindig csak sablonos válaszokat adtak a kormánypártok. "Fordulatra van szükség, nem aprópénzre" - mondta. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.