Obama szerint a rendőrök gyilkosai gyávák, és nem képviselnek senkit

külföld
2016 július 17., 17:57

A világon a leghatározottabban elítélem a rendőrök elleni Baton Rouge-i támadást” - jelentette ki az amerikai elnök azután, hogy vasárnap újabb rendőröket ért halálos támadás, amiben hárman meghaltak, több járőr pedig megsebesült.

photo_camera A rendőrség a támadás után lezárta a környéket - Fotó: Sean Gardner/Getty Images/AFP

Obama beszédéban emlékeztetett, hogy két héten belül már a második alkalommal öltek meg gyáva és elítélendő támadások során olyan rendőröket, akik a munkájuk során nap mint nap kockára tették az életüket az emberekért.

A saját és a szövetségi kormány teljes támogatását felajánlotta Louisiana kormányzójának, Baton Rouge polgármesterének, a helyi serifnek és a Baton Rouge-i rendőrőrsnek. Mindenkit biztosított arról, hogy igazságot fognak tenni.

Bár jelenleg még nem tudjuk, mi áll a támadás hátterében, de egy dolgot világossá kell tennünk: semmi sem jogosít fel a hivatalos személyek elleni erőszakra. Semmi!” – Obama szerint ezeket a támadásokat olyan gyáva emberek művelték, akik nem képviselnek senkit. Kiemelte, hogy a megtámadott rendőrök Baton Rouge-ban és Dallasban, mindannyian amerikaiak, mindannyian részei a közösségnek és a nemzetnek.

Hozzátette, hogy ezen a napon, „az Úr napján” mindannyian együtt imádkoznak Baton Roge lakosságával, a támadásban megsérült járőrökkel és az áldozatok családtagjaival. (Buzzfeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.