Egy orosz politikus rájött, mi a Pokémon Go lényege: megdönteni Putyin rendszerét

külföld
2016 július 18., 10:36
comments 110

Az orosz állami Duma egyik tagja szerint a Pokémon Go akár káoszt és bizonytalanságot is hozhat az országba. Evgeny Federov így reagált arra, hogy az orosz Sberbank az app segítségével akar ügyfeleket szerezni magának.

Federov szerint a játék a lakosság szellemi hanyatlását fogja okozni, ezért nem túlzás azt feltételezni, hogy olyan erők alkották, akik az emberiség leépítésében érdekeltek.

Rájött arra is, hogy az app tömeges zavargásokhoz vezethet, hiszen tökéletesen alkalmas arra, hogy egy helyre terelje az embereket. Ezért a játék célja csakis az lehet, hogy destabilizálja Oroszországot.

Korábban a Sberbank bejelentette, hogy nem csak arra használják a játékot, hogy ügyfeleket szerezzenek maguknak, hanem azt is felajánlották, hogy 50 ezer rubeles kártérítést fizetnek azoknak, akik a Pokémonok keresése közben sérülnek meg. A Pokémon Go hivatalosan július 18-án szabadult rá Oroszországra. (Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.