Földön fekvő, fegyvertelen, kezét feltevő fekete férfira lőttek a miami rendőrök

külföld
2016 július 21., 04:29
comments 397

Rendőrök sebesítettek meg egy fegyvertelen viselkedésterapeutát Észak-Miamiban. A fegyvertelen Charles Kinsey, aki egy autista páciensén próbált volna segíteni, feltett kézzel a földön feküdt, amikor egy rendőr minden látható ok nélkül rálőtt.

link Forrás

"Igazából a betegemért aggódtam. Úgy voltam vele, hogy a kezem a levegőben van, akkor nem fognak rám lőni. Mekkorát tévedtem" - mesélte az eset után a helyi WSVN tévéadó híradójának.

A rendőrök egy lakossági bejelentésre reagáltak, aszerint egy fegyveres férfi öngyilkossággal fenyegetőzött az utcában. A "fegyveres" Kinsey autista páciense volt, aki persze valójában fegyvertelen volt, csak egy játékteherautót tartott a kezében.

Az esetről videó is készült, ezen egyrészt látszik, hogy Kinsey folyamatosan nyugtatni próbálja az amúgy békésen a földön ücsörgő páciensét, miközben ő maga hanyat fekszik, és mindkét kezét magasan a levegőbe tartja.

Kinsey igyekezett elmagyarázni a rendőröknek is, hogy mi történik. Hangosan elmondta, hogy ő maga viselkedésterapeuta, a mellette ülő férfi pedig autista páciense. Azt is elmondta, hogy senkinél nincs fegyver, a páciense kezében csak egy játékautó van.

A rendőrség később arra hivatkozott, hogy az autista férfinak "volt valami a kezében". A felvételeken jól hallható, hogy Kinsey elmondja, mi az.

Kinsey egyáltalán nem számított rá, hogy ebből még baj lehet. "Amikor meglőttek, azt hittem, hogy egy szúnyog csípet meg. Aztán azt, hogy meglőttek. Uram, miért lőtt meg, kérdeztem. Amire azt felelte, hogy nem tudja" - mesélte.

A rendőrt, aki rálőtt a fegyvertelen, magát megadó, passzív Kinsey-re, kényszerszabadságolták. Azt viszont nem árulta el a rendőrség, hogy ki volt, sem azt, hogy emelnek-e ellene vádat. (Via Gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.