Vizsgálatot indított a kincseket rejtegető apácák ellen az argentin katolikus egyház

külföld
2016 július 21., 11:32
comments 75

Az argentin rendőrség még júniusban fogta el a bukott elnök, Cristina Fernandez de Kirchner volt munkaügyi miniszterét, Jose Lopezt egy Buenos Aireshez közeli apácazárda mellett. A vád szerint Lopez 9 millió dollárnyi készpénzt és ékszert rejtett el a zárda udvarán.

Az esetről előkerült térfigyelő kamerás felvételek alapján a miniszternek két apáca segített a pénzeszsákok cipelésében. A hivatalos nyomozás alapján összesen négy apáca segíthetett a vagyon elrejtésében.

Az argentin katolikus egyház most maga is vizsgálatot kezdett, de a vizsgálat vezetője, Tom O'Donnell atya szerint csak azt próbálják megállapítani, hogy az apácák megsértették-e a kánonjogot.

Cristina Fernandez de Kirchner tavaly bukta el az elnökválasztást Mauricio Macrival szemben, aki azonnal nyomozásokat indított az előző kormány tisztviselőinek pénzmosási ügyeiben. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.