Brutális öngyilkos merénylet Kabulban

Tbg
külföld
2016 július 23., 12:31
comments 32

Felrobbantotta magát egy öngyilkos merénylő egy kabuli tiltakozáson, sokan, egyes hírek szerint 29-en meghaltak és több mint százan megsebesültek

Az AFP francia hírügynökség egyik fotósa úgy nyilatkozott, több tucatnyi holttestet és "borzasztó vérfürdőt" látott maga körül, és közülük néhányat teljesen szétszaggatott a robbanás.

Az afgán fővárosban a hazara kisebbség tagjai közül több százan vonultak utcára, hogy síkra szálljanak a kormány projektje ellen, amelynek keretében villamosvezetékeket húznának keresztül a hazarák Bamijan tartományban fekvő földjein, s ezzel gyakorlatilag tönkretennék a területet.

Update: Az MTI hírével szemben a BBC viszont éppen azt írja, hogy azért tiltakoznak, mert pont az ő földjeiken nem menne keresztül az áramszolgáltatást biztosító vezeték, ami szerintük az állam szándékos diszkriminációja.

A túlnyomórészt síita vallású hazarák - akik a 28 milliós afgán népesség nagyjából 10 százalékát teszik ki - már korábban is támadások célkeresztjében álltak, különösen a szunnita tálibok 1996 és 2001 közötti afganisztáni uralma alatt. (MTI/BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.