Ismét lesújtott az Iszlám Állam: 21 halott egy öngyilkos merénylet után Bagdadban

külföld
2016 július 24., 10:03
comments 37
photo_camera Fotó: Amir Saadi / Anadolu Agency

A merénylő az iraki főváros egyik síita kerülete, a Kadimija kapujánál elhelyezett egyik ellenőrzőpontnál hozta működésbe a felerősített robbanószerkezetet. Hatósági és civil áldozatai egyaránt vannak a támadásnak. Az iraki hatóságok azt közölték, hogy a halottakon túl további 35 sérültje van a robbantásnak.

A merénylet három héttel azután történt, hogy Bagdad egyik legforgalmasabb pontján robbantott az Iszlám Állam, 300 ember halálát okozva, miután az iraki kormány kiűzte a város közelében lévő Falludzsából az Iszlám Állam terrorszervezetét.

A gyanú szerint innen szervezték a három héttel ezelőtti, az elmúlt évek egyik legbrutálisabbnak tartott támadását. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.