Őrült nyár: komoly ragadozót akasztott a tiszai horgász, a zsákmány az erdőbe menekült

horgászat
2016 július 25., 12:13
comments 128

R. kivételesen lelkes tiszai horgász, aki annyiban atipikus, hogy alkalmanként még halat is szokott fogni. Van csónakja is, jól ismeri a folyót és a nyár közepére el is kezdte fogdosni a szebb harcsákat. Szombaton is aratott, így jött el a vasárnap éjszaka, amikor R. az utóbbi napok sikereitől megrészegülve újra akcióba lépett.

Innentől meséljen ő, de előtte egy kis szómagyarázat nemhorgászoknak

  • nagylófasz = kapástalanság
  • belső ív = a folyókanyar belső íve
  • Rapala = hal alakú, fából vagy műanyagból készült finn műcsali
  • valami v-t húz = ismeretlen zsákmányállat úszás közben V alakú nyomot hagy a víz felszínén
  • evezős = Velencei tavi evezőspálya

Egész esti nagylófasz utan két óra körül érhettem a tegnapi harcsa pályájára. Ez egy holdárnyékos belső ív. Alig álltam meg, nem messze tőlem megint kurva nagy felszíni csobogást hallottam, mint tegnap is a harcsa előtt. Aztan megláttam a part előtt hogy valami v-t húz. Tudtam hogy az csak harcsa lehet. Előkaptam a rapalást, és elédobtam. Elkapta. Aztán olyat tett amit harcsák meg sose: nem a mélyét kereste, hanem berohant vele az erdőbe. Kierőltettem. Akkor nekiállt szuszogni. Na ez már gyanús volt. Aztan lefáradt, megmutatta magát. A csónak mellett már teljesen békés volt. Aztán elpattant a zsinór. De nem úszott el meg egy percig, csak pihengetett. Aztán elvitte a Rapalámat.

Kész csoda! Ja, hogy mi volt a zsákmány? Egy vidra!

Nekem már ez elég lett volna egy vidám naphoz, de a sztorit még sikerült megkoronáznunk egy miniinterjúval:

444: :DDDDDDDDDD Elképesztő!!!! Ideadod nekem anonim módon cikkalapanyagnak? Ilyenről mégcsak nem is hallottam soha!!!!

R: Hogyne. Annyit még, hogy a szuszogásból először kutyára asszociáltam. Azt fogtam egyszer régebben az evezősön. De az vonyított is hozzá, meg hálás volt utána. Fogtam egyszer őzet is, szintén az evezősön, de az teljesen csendes volt, és horogszabadítás után simán csak elszaladt, nem akart barátkozni.

Én eddigi életemben csak házi kacsát, gigantikus ékszerteknőst és sirályt fogtam hal helyett peca közben. Ha volt hasonlóan meglepő zsákmányod életedben, írd meg nekem a szilyl kukac 444.hu címre!

A fotót R. csinálta vidrafárasztás közben, a csónak mellett kavargó menyétféle ragadozóról, ezért olyan elmosódott, de ettől csak jobb az egész szerintem.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.