Rio polgármestere egy kenguruval érné el, hogy az ausztrál olimpiai csapat otthon érezze magát az olimpiai faluban

külföld
2016 július 25., 17:31
comments 126

Az egész úgy kezdődött, hogy az ausztrál olimpiai csapat jelezte, nem költöznek be az olimpiai faluba, mert felháborítóak a körülmények.

A város polgármestere, Eduardo Paes válaszul azt mondta, hogy igazán azt akarják, hogy az ausztrálok otthon érezzék magukat a városban.

"Már majdnem azon vagyok, hogy egy kengurut rakunk az épületük elé, hogy ott ugráljon fel-le."

- mondta erről.

Az ausztrál csapat vezetése vasárnap jelentette be, hogy sportolóik inkább hotelekben fognak megszállni és nem a hivatalos szállásokon, mert azokkal elégedetlenek voltak.

Daniel Ramalho/AGIF
photo_camera Daniel Ramalho/AGIF

A polgármester reakciójára válaszul az ausztrál csapat szóvivője, Mike Tancred közölte, hogy nem kengurukra van szükségük, hanem például vízvezeték-szerelőkre, akik kezdenének valamit a rengeteg tócsával, amit a hivatalosnak kikiáltott olimpiai falu épületeiben találtak.

A víz csak egyik probléma, az olimpiai falu bejárása közben volt gond a gáz- és áramszolgáltatással is. De találtak eldugult vécéket, kivilágítatlan lépcsőházakat, mocskos padlót is.

A brazil olimpiai bizottság a NOB-bal közösen jelezte, hogy tudomásul veszik az észrevételeket, de még napok vannak hátra a falu építésének hivatalos befejezéséig. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.