Megvannak a felvételi ponthatárok

oktatás
2016 július 26., 18:45
comments 112

Kedd este a felvi.hu-n megjelentek az idei egyetemi felvételi ponthatárok. Az, hogy mely egyetemre pontosan milyen eredménnyel lehet bejutni, annak függvénye, hol mennyi szabad betölthető hallgatói hely van, és arra mennyien és milyen eredménnyel pályáztak.

Ez alapján idén az ELTE biológia-fizika tanárszakra volt a legnehezebb bekerülni: ide az összesen megszerezhető 500 pontból 480-at kellett elérniük a felvételizőknek.

466 ponttal lehetett felvételt nyeri a Budapesti Corvinus Egyetem alkalmazott közgazdász szakára és az ELTE nemzetközi gazdálkodás szakára. 464 pont volt a ponthatár az ELTE pszichológia képzésén.

460 pont kellett ahhoz, hogy valaki a Corvinuson angol vagy magyar nyelvű nemzetközi közgazdász képzésén vehessen részt.

Szintén 460 pontot kellett elérni a bekerüléshez, ha valaki az ELTE vagy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogászképzésére jelentkezett.

Összesen 111 ezren felvételiztek idén valamelyik felsőoktatási intézménybe, közülük legtöbben - 3879-en - valamely gazdálkodási és menedzsment szakot jelölték meg első helyen.

A teljes lista a felvi.hu honlapján érhető el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.