Siketnéma férfit gázolt el a szirénázó mentő

baleset
2016 július 26., 07:58
comments 118

Ritka, de szinte elkerülhetetlen baleset történt a Hungária és a Kerepesi út találkozásánál, írja a Blikk.

A mentő a villamossínen, szirénázva sietett egy súlyos esethez, ki is előzte a villamost, amikor annak takarásából kilépett egy idős ember. A mentő már nem tudott megállni, elgázolta a férfit.

A férfi azért nem hallotta a szirénát, mert siketnéma. A mentőnek viszont semmilyen más lehetősége nem volt a szirénán kívül, hogy felhívja magára a figyelmet.

A mentő vezetője nagyon tapasztalt sofőr, ezért rendkívül megviselte az eset. A Blikk megkérdezett mentősöket, akik mind azt mondták, az ilyen baleset nagyon ritka, de nem lehet megelőzni sehogy sem.

"A gépkocsivezető bajtársunk vezetési képességeinek, lélekjelenlétének és fizikai alkalmasságának köszönhető, hogy a járművet sikerült lefékezni, lassítani, illetve hirtelen manőverrel irányt változtatni, és ezzel a gyalogos sérüléseinek súlyosságát enyhíteni" – nyilatkozta Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője.

A sérültet az Országos Baleseti Intézet intenzív osztályára szállították. (Blikk, a címlapkép illusztráció)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.